Stop Met Praten! In 3 Stappen Omgaan met een Langspreker

Misschien herken je dit wel, die ene collega, je baas of goede vriend die, zodra hij of zij begonnen is met praten niet meer van ophouden weet. Je kijkt een paar keer vertwijfeld op de klok en ziet de minuten voorbijschieten. Minuten waarin je zo veel taken en werkzaamheden af had kunnen ronden. In dit artikel leg ik je uit hoe je dit geklets subtiel en conflict loos in de kiem kunt smoren.

Joe McCormack schreef in 2014 het boek ‘Brief: Make a Bigger Impact by Saying Less’ speciaal voor mensen die lang van stof zijn is dit boek ontzettend goed. In dat boek leert hij mensen dus hoe ze met minder woorden meer impact kunnen maken.

Jij bent ook aan zet

Dit is natuurlijk een kant van de sprekers-medaille. De andere kant ben jij, de persoon die het allemaal aan moet horen. Je hebt misschien het idee dat jij hier niet zo heel veel aan kunt doen maar die schijn bedriegt. “Nog maar even netjes luisteren” is een stuk minder netjes dan je zou verwachten. Je verspilt immers elkaars tijd en dat is helemaal niet nodig!

Het probleem is namelijk dat je de spreker niet zoveel kunt verwijten. Onderzoek aan de Harvard University heeft namelijk aangetoond dat veel spreken een net zo voldaan gevoel geeft als seks, geld of voedsel. Het geeft de spreker juist energie om de eigen stem te horen. Voor een luisteraar is het extreem moeilijk om je daarvan los te weken.

In 3 stappen omgaan met een langspreker

Je wilt eigenlijk gewoon weglopen tijdens zo’n monoloog maar je wilt natuurlijk ook je baan of die klant niet verliezen. Geen optie dus. Wat kun je dan wel doen om niet al je tijd luisterend naar een monoloog door te brengen? Met de onderstaande stappen help ik je op weg!

Stap 1: Wat is de reden van de monoloog?

De basisreden zijn natuurlijk de gevoelens van voldoening bij de spreker. Maar zijn er nog andere redenen die mogelijk van invloed zijn? Begint de spreker bijvoorbeeld direct wanneer er een belangrijke klant binnen komt? Of wanneer een hooggeplaatste leidinggevende op de afdeling komt? Neemt je baas de spreekstok in een vergadering over zodra hij of zij daar de kans voor krijgt?

Dit is belangrijk om te weten zodat je direct kunt reageren wanneer je in zo’n situatie terecht komt.

Stap 2: Wat is je relatie met de spreker?

Deze is enorm belangrijk! Wat is je relatie met de persoon die al die tijd tegen je aan het praten is? Is het een leidinggevende of opdrachtgever? Is het een bekende in je privé-kring? Misschien is het je naaste zoals je partner of een goede vriend.

Hoe jij straks echt gaat reageren is natuurlijk afhankelijk van je relatie met de spreker.

Stap 3: Dit is wat je kunt doen

Je hebt 2 opties die je kunt doen wanneer je gaat reageren op een langspreker. Je weet nu wat de motivatie is van die persoon om zoveel te praten en je weet wat de relatie is die je met die persoon hebt. De opties die je hebt:

Optie 1: Rechtdoorzee

Ontzettend direct en to the point is de rechtdoorzee-aanpak. Die doe je natuurlijk vooral bij mensen die dichtbij je staan. Vrienden, familie, collega’s. Deze aanpak zul je wat minder snel inzetten als het gaat om je leidinggevende of opdrachtgever.

Zorg ervoor dat je de boodschap goed voorbereid en breng hem vervolgens kort en bondig: “Je bent al een kwartier aan het woord, heb je dat door?” of “Klinkt interessant, Marco, maar ik ga je nu onderbreken. Laten we horen wat Marjolein er over te zeggen heeft”.

Optie 2: Subtiel maar effectief

Bij een wat fragielere relatie is vaak wat meer beleefdheid geboden. Je wilt niet bot overkomen bij je leidinggevende of opdrachtgever. Bij die groep kies je dus voor de meer subtiele aanpak. Hier zit wel wat meer voorbereiding in omdat je de situatie voor moet zijn. Je wilt de prater niet onderbreken maar liever voorkomen dat de situatie überhaupt ontstaat.

Wanneer je bijvoorbeeld een vergadering hebt waarbij een collega zit die altijd lang van stof is, stel dan voor dat jij de agenda voor de vergadering maakt. Dit geeft jou de kans om die agenda strak in te plannen. Tijdens de vergadering neem je de leiding door bijvoorbeeld aan te geven: “Duidelijk verhaal. Nu moeten we door naar het volgende agendapunt.” Je komt hier minder bot over omdat het immers jouw taak is de vergadering kort en bondig te houden!

Ook wanneer een opdrachtgever belt kun je aangeven dat je beperkte tijd hebt. Zeg dan aan het begin van het gesprek: “Ik moet over 10 minuten weg. Zijn er belangrijke dingen die we het best als eerst kunnen tackelen?”. De opdrachtgever heeft nog steeds het gevoel de controle over het gesprek te hebben maar jij hebt duidelijk je grenzen aangegeven.

De uitzondering maakt de regel

Deze oplossingen van McCormack zijn natuurlijk bedoeld als richtlijn en geen regels. Het is uiteindelijk aan jou om in te schatten welke benadering past bij de persoon met wie je te maken hebt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een rechtdoorzee-aanpak prima werkt bij een klantrelatie.

Een voorbeeld daarvan is van de directeur van Cars.com, Mitch Golub. Hij zette de rechtdoorzee-aanpak in bij een klant omdat zijn team simpelweg niet meer de waarde kon leveren die ze wilde omdat de klant telkens zo lang aan het woord was.

Mitch koos voor de woorden: “Jullie zijn een belangrijke klant voor ons, maar mijn mensen ervaren wat strubbelingen in de samenwerking.” Dit vulde hij aan met voorbeelden van hoe de klant focus en productiviteit van medewerkers onderuithaalde.

Het resultaat: de klant bedankte hem voor zijn openheid en nam zijn advies om bondiger te communiceren meteen ter harte. De verstandhouding tussen Mitch en de klant is beter dan ooit.

Het blijft natuurlijk een risico wanneer je de confrontatie aangaat met een langspreker, welke aanpak je ook kiest. Vaak is het dit risico wel waard om te nemen. Anders blijft er een gebrek aan focus op waarde ontstaan en kun je als bedrijf of team niet leveren wat je belooft. Uiteindelijk wordt zowel jullie tijdbesteding als jullie relatie er beter van!

Mooi hè dat Scrum en Agile?

Dat kunnen wij ons bij DonnaKnows heel goed voorstellen. Wij zijn er ooit mee in aanraking gekomen en waren bijna op slag verliefd. Zo verliefd dat wij ons er helemaal in onder gedompeld hebben. Onze kennis en vaardigheden delen we daarom met jou, niet alleen via blogs maar ook via trainingen en workshops. Zo krijg je niet alleen de kans om kennis en vaardigheden van Scrum op te doen, maar kun je ook je Scrum Master of Product Owner certificaat halen.

Scrum Master Certificaat Product Owner Certificaat

Waar mogen we jou mee helpen?

Laat hieronder weten waar we jou mee kunnen helpen en voor je het weet heb je ons aan de telefoon!

© 2022 - DonnaKnows B.V., Binnenhaven 1, 6709PD, Wageningen