“I know people usually better than they know themselves”

- Donna Paulsen

Dit is Donna

Bij hen die de serie Suits gezien hebben gaat er bij het lezen van de bovenstaande quote waarschijnlijk een lampje branden.
Donna! Natuurlijk!

Voor hen die de serie niet gezien hebben een korte introductie van Donna Paulsen. Suits gaat over een advocatenkantoor in New York. Zoals het in de meeste series gaat, gaat het hier ook vooral over macht. De naam moet aan de muur en de concurrent moet bestreden. Donna, die werkt als secretaresse van advocaat Harvey Specter, ziet alleen ook andere belangen binnen de organisatie van het advocaten kantoor. Gedurende het verloop van de serie brengt ze de advocaten steeds dichter bij elkaar totdat het uiteindelijk meer een familie is dan geharde, concurrerende, advocaten.

Dit is waar wij ook in geloven. Niet van ieder bedrijf een familie maken (we blijven wel reëel) maar wel dat we elkaar als respectabel mens kunnen behandelen. Dit terwijl we een goede, winstgevende en impact makende organisatie vormen. Een droom? Eerst wel, tot we sociocratie ontdekte en erachter kwamen dat het echt zo werkt!

Donna is niet alleen

Donna werkt natuurlijk niet alleen. Voor een team heb je meer mensen nodig.
Op dit moment bestaat DonnaKnows uit:

Bob Kosse

Gedreven door visie, misschien een tikkeltje idealistisch maar altijd gedreven samen resultaat te halen. Ooit begonnen als projectleider en van daaruit de stap naar Agile werken gemaakt om uiteindelijk bij sociocratie uit te komen. Bob zoekt graag naar oplossingen en helpt organisaties zelfsturend te worden met oog op de mogelijkheden die er voor die organisatie zijn.

Marco van Damme

Zag vanuit zijn posities in de finance dat de echte waarde van bedrijven te vinden was in de mensen die er werkte. Ideeën kunnen nog zo mooi zijn, zonder de mensen om ze te realiseren blijven het ideeën. Marco helpt vaak vanuit een positieve kijk de waarde van mensen in de spotlight te zetten. Door zijn inzet wordt het echte potentieel van iedere medewerker benut.