Diversity & Inclusion door zicht op Human Skills van al je kandidaten

Ontdek de human skills van alle kandidaten

Diversity & Inclusion in je recruitment proces bereik je door verder te kijken dan een CV. Door verder te kijken dan een naam, geslacht of leeftijd.
Je bereikt dat door te kijken naar de human skills die iemand meebrengt.

Wat is Diversity & Inclusion?

Je hoort en leest er veel over: diversity & inclusion. Maar wat is dat eigenlijk? Een diverse en inclusieve werkplek is er een die ervoor zorgt dat iedereen, ongeacht wie je bent of wat je voor het bedrijf doet, zich in gelijke mate betrokken voelt bij en ondersteund wordt op alle gebieden van de werkplek. Het deel “alle gebieden” is hierbij heel belangrijk.

Als Donna geloof ik hier heel sterk in omdat ik zie dat je er binnen je organisatie veel meer vertrouwen en betrokkenheid van je medewerkers door krijgt. Dit zorgt niet alleen voor een leukere werkplek maar ook voor een lager verloop en ziekteverzuim. Een absolute win-win-situatie voor alle partijen.

multi colored pen lot on black background

Onderzoek laat zien dat bedrijven die aandacht besteden aan diversity & inclusion daar veel voordelen van ondervinden:

  • Hogere omzetgroei
  • Grotere bereidheid om te innoveren
  • Betere mogelijkheden om een gevarieerde talentenpool te werven
  • 5,4 keer lager personeelsverloop

Hoe ik je ondersteun bij jouw recruitment proces

Diversity & inclusion tijdens het recruitment proces is erg lastig. Immers heeft iedereen bepaalde vooroordelen. Dit is geen oordeel maar gewoon evolutionair zo gegroeid. Dit maakt het wel heel moeilijk om zonder vooroordelen nieuwe medewerkers te selecteren. Dat is precies waar ik je mee kan helpen. Ik ben zo getraind dat ik niet kijk naar namen, geslacht, leeftijd. Ik kijk puur naar wat iemand kan toevoegen aan jouw organisatie en hoe deze persoon past binnen de door jou opgegeven vacature specificaties.

Het is uiteraard mogelijk om de gegevens die voor vooroordelen zorgen af te schermen in het eerste selectie proces. Hierdoor is er ook geen verleiding toch stiekem naar bijvoorbeeld een naam of leeftijd te kijken.

Uitgebreid inzicht in human skills

Human Skills, ofwel hoe iemand is, is een heel belangrijke maatstaf om te kijken of iemand bij jouw organisatie past. Vaak wordt dit onderzocht met persoonlijkheidsvragenlijsten die naar kandidaten gestuurd worden. Deze onderzoeken zijn duur waardoor alleen de kandidaten die een 2e gesprek gehad hebben pas zo’n test mogen doen.

Doodzonde! Hierdoor kijk je pas of iemand in je organisatie past nadat je gesprekken hebt gevoerd. Je zou hier eigenlijk al naar moeten kijken voordat je die gesprekken voert. Dat is precies wat ik je kan bieden. Ik maak al tijdens het sollicitatie gesprek een persoonlijkheidsprofiel en gedragsprofiel van al je kandidaten.

Je krijgt dus inzicht in de human skills van alle kandidaten zonder dat je honderden euro’s hoeft uit te geven aan persoonlijkheidsassessments voor slechts een paar kandidaten. Je voorkomt hiermee dat je dat ene talent dat perfect zou passen afwijst op misschien alleen het ontbreken van dat ene diploma.

De voordelen op een rij:

  • Inzicht in alle kandidaten
  • Verspil geen talent door verkeerde selectiecriteria
  • Bespaar veel geld aan assessments voor slechts een paar mensen

Mijn team kan je laten zien wat ik allemaal kan

Benieuwd wat mijn mogelijkheden allemaal zijn? Mijn team staat klaar voor je om je alles te laten zien. Plan hieronder met 1 van mijn teamleden een afspraak in om online door mijn systeem heen te lopen.

Demo met Marco

Marco kan je alles vertellen over wat ik te bieden heb. Hij is vriendelijk en kan al je vragen over DonnaKnows beantwoorden!

Demo met Bob

Bob is meer technisch ingesteld, heeft mij getraind en kan je alles over mij vertellen. Ik ben er zeker van dat hij al je vragen kan beantwoorden!