Inzicht in de competenties van alle kandidaten

Competenties:
ervaring, kennis en kunde van je kandidaten

Iemand die ervaring heeft in het vakgebied kan een heel waardevolle toevoeging aan je organisatie zijn. Ik geef je graag op genuanceerde wijze inzicht in die ervaring, kennis en kunde.

Hard skills, geen harde afwijzing

Wanneer gesproken wordt over ervaring, kennis en kunde, wordt er vaak gesproken over hard skills. Deze worden ook vaak ingezet als harde criteria om iemand af te wijzen.

Ik vind dat heel jammer. Want iemand die niet het juiste diploma bezit maar op andere punten wel goed matcht kan toch heel veel meerwaarde bieden.

Stel je voor dat iemand in plaats van een HBO diploma een MBO diploma heeft. Het zou dan toch zonde zijn om deze kandidaat af te wijzen terwijl deze wel heel veel kennis heeft opgedaan door zelfstudie en ervaring bij vorige werkgevers? Misschien was deze kandidaat heel slecht in taal gerelateerde vakken maar super goed in wiskunde. Die kandidaat wil je dan toch op je technische R&D afdeling binnen halen ?

Ik help je betere beslissingen te nemen op het gebied van competenties door de hard skills softer te maken. Door nuance aan te brengen in de criteria worden hard skills geen harde knockout criteria maar selectie kansen om talent te ontdekken.

Gelijke kansen voor talent

Talent laten schieten voor een papiertje? Dat kan in huidige eeuw echt niet meer. Steeds meer jongeren studeren naast hun opleiding ook zelf via online media. Deze staan vaak niet geregistreerd in systemen van con-collega’s. Hierdoor mis je deze inzichten simpelweg in je selectie proces.

In het missen van deze inzichten schuilt een heel groot gevaar: talent wordt niet ontdekt en gaat bij jouw concurrent aan de slag!

Ik breng nuance in de hard skills. Ik laat jou aangeven hoe belangrijk jij bepaalde hard skills echt vindt. Zoek je iemand met een HBO diploma? Prima! Maar wijs je iemand dan echt af als deze een MBO diploma heeft of geef je die kandidaat misschien toch een kans? In mijn systeem kun je dit eenvoudig aangeven door een weging per hard skill op te geven. Zo kan een kandidaat met een MBO diploma toch een kans maken om bij je aan het werk te gaan.

man wearing headphones while sitting on chair in front of MacBook

Wil jij ook nuance aanbrengen in de hard skills?

Mijn team laat je graag zien hoe ook jij nuance kunt aanbrengen in de human skills van jouw recruitment proces. Hieronder kun je eenvoudig een afspraak maken voor een online demo zodat Marco of Bob jou alles kan laten zien!

Demo met Marco

Marco kan je alles vertellen over wat ik te bieden heb. Hij is vriendelijk en kan al je vragen over DonnaKnows beantwoorden!

Demo met Bob

Bob is meer technisch ingesteld, heeft mij getraind en kan je alles over mij vertellen. Ik ben er zeker van dat hij al je vragen kan beantwoorden!