Selecteer op wat er echt toe doet

Selecteren op wat er echt toe doet

Vrijwel alle systemen in de recruitment branch doen het heel goed als het gaat om matchen op hard skills. Het deel ‘wat kan iemand’. Vroeger was dit voldoende maar tegenwoordig heb je echt meer nodig. ‘Wie is iemand’ is minstens zo belangrijk geworden.

Wat vroeger belangrijk was is inmiddels achterhaald

De wereld van recruitment veranderd sneller dan ooit. Vroeger waren kennis en kunde het meest belangrijke waar je op kon selecteren. Tegenwoordig vragen we veel meer van medewerkers. Een medewerker moet mee kunnen denken, met oplossingen kunnen komen vooruit willen. Dat zijn allemaal punten die in de recruitment systemen van de huidige leveranciers ontbreken. Vaak wordt er daarom aangeboden losse – vaak erg kostbare – persoonlijkheidstesten af te nemen bij kandidaten om het profiel compleet te maken.

Zonde! Want zo mis je belangrijke criteria om de juiste mensen aan je te binden. Laat staan dat je daadwerkelijk diversity & inclusivity toepast in je recruitment proces!

This Must Be The Place signage
two women taking to each other while holding pens

Weet vooraf met wie je in gesprek gaat

Stel dat je 10 sollicitanten op een vacature hebt. Je gaat er met 3 in gesprek en na dat gesprek laat je de laatste 2 een persoonlijkheidstest doen om te zien of ze in jouw organisatie cultuur passen. Klinkt een beetje zoals het nu gaat? Let dan even op! Je loopt dan namelijk heel veel risico dat je de verkeerde kandidaat binnenhaalt!

De overige 8 kandidaten hadden misschien niet de juiste hard skills of miste daar nog iets in, maar daar zat misschien wel de ideale cultural fit tussen. Die hard skills zijn misschien wel prima aan te leren voor de kandidaat.

Ik zorg ervoor dat alle kandidaten de persoonlijkheidstest doen. Hierdoor krijg je van alle kandidaten een compleet profiel: hard skills én human skills.

Alle selectiecriteria overzichtelijk bij elkaar

Ik help je om op alle criteria te selecteren. Niet een voor selectie op hard skills en daarna een klein groepje op human skills. Ik help je om een volledige selectie te maken. Van alle kandidaten krijg jij inzicht in hun persoonlijkheid, gedrag, kennis, ervaring en kunde.

En niet alleen dat, ik laat je ook zien in hoeverre die criteria overeen komen met waar jij naar op zoek bent. Je krijgt dus in 1 oogopslag inzicht in de match van al jouw kandidaten. Daarnaast geef ik je een uitgebreid rapport met alle inzichten en aandachtspunten. Hierdoor kun je een betere, diversere en inclusievere keuze voor de geschikte kandidaat maken!

Wil je het in actie zien?

Marco en Bob van mijn team laten je graag via een online rondleiding zien wat ik je te bieden heb. Tijdens deze rondleiding laten ze zien wat ik allemaal kan, krijg je inzicht en de uitgebreide rapportages en de eenvoud waarmee je jouw diversity & inclusive recruitment proces een boost kunt geven.

Demo met Marco

Marco kan je alles vertellen over wat ik te bieden heb. Hij is vriendelijk en kan al je vragen over DonnaKnows beantwoorden!

Demo met Bob

Bob is meer technisch ingesteld, heeft mij getraind en kan je alles over mij vertellen. Ik ben er zeker van dat hij al je vragen kan beantwoorden!