Heb je weer zo'n verandermanager

“Leuk dat jullie er zijn. Ik kan me voorstellen dat het best spannend is zo’n dag. Wat gaat er op je afkomen? Hoe gaat het allemaal worden? Maar geen nood! Wij zullen je door deze verandering heen helpen.”

Nou, mooi niet dus!

Dit soort verandertrajecten zijn er al genoeg. Na zo’n introductie gaan meteen alle hakken in zand. Wat je daarna ook nog probeert. Logisch ook want mensen willen helemaal niet veranderd worden. Laat staan door een externe verandermanager die het bedrijf amper kent en even komt vertellen dat het anders moet.

Hoe we het wel doen? Wij volgen de onderstaande stappen!

Hoe wel het wel doen

STAP 1
De Beslissers

De eerste stap gaan we aan met de beslissers in een organisatie. Uiteraard willen ze zelfsturing in de organisatie maar dat gevoel de controle kwijt te raken blijft maar knagen. Snappen we heel goed! Daarom gaan we met de beslissers aan de slag om te laten zien dat ze de controle niet kwijtraken maar juist meer mogelijkheden krijgen. We gaan afspraken maken hoeveel bevoegdheid ze weggeven en hoeveel ze willen houden.

STAP 2
Sociocratie begrijpen

Voordat we aan de slag kunnen met iets is het natuurlijk wel belangrijk dat je begrijpt wat dat dan is waar je mee aan de slag gaat. Via, leerzame, interactieve (maar zeker ook) leuke trainingen gaan we een aantal belangrijke patronen van sociocratie doornemen. Hierdoor leer je hoe sociocratie werkt maar ook waarom het zo werkt. Dit doen we uiteraard met zo veel mogelijk mensen binnen de organisatie. Alleen op die manier wordt sociocratie een gedeeld begrip binnen de organisatie.

STAP 3
Verder ontwikkelen

Leuk natuurlijk zo’n geregisseerde training maar de praktijk is vaak anders. Daarom gaan we jullie begeleiden met het implementeren van de verschillende patronen. In stap 2 leer je bijvoorbeeld hoe je vergaderd binnen sociocratie. Dat is leuk, maar de onderwerpen zijn niet ‘echt’. In deze stap gaan we het geleerde daadwerkelijk toepassen op jullie eigen vergaderingen. We gaan echte beslissingen nemen en echte verantwoordelijkheid.

STAP 4
Organiseren

De basis staat en we kunnen aan de slag. Dan is het natuurlijk hoog tijd om ervoor te zorgen dat ook de organisatiestructuur echt sociocratisch wordt. In overleg gaan we samen met jullie kijken welke domeinen we hebben. Waar die verantwoordelijk voor zijn. Welke mensen daarbij betrokken zijn. Ook hoe die domeinen met elkaar in verbinding staan. Op die manier gaan we jullie helpen te organiseren in sociocratische kringen. Iedere kring met een eigen domein, doel en mensen.

STAP 5: EHBS

Natuurlijk laten we jullie nu niet aan je lot over. Alle vergaderingen bijwonen of jullie iedere dag blijven lastig vallen hoeft natuurlijk ook niet. Daarom bieden wij Eerste Hulp Bij Sociocratie (EHBS). Jullie eigen vraagbaak wanneer je er even niet uit komt of op zoek bent naar die ene oplossing waar je maar niet op komt.

Direct aan de slag?

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wij stiekem ook wel! Laat hieronder een berichtje achter en we gaan het samen ontdekken!